Zoeken

Geen hoop meer voor Marokkanen in de VS deze zomer

16 juli 2020 - 11:26 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in de Verenigde Staten wonen hebben alle hoop opgegeven om de zomer de vakantie in Marokko door te brengen.

Marokko heeft op woensdag de grenzen deels heropend voor wereld-Marokkanen en buitenlanders die in het koninkrijk wonen. Marokkanen die in Amerika wonen mogen dus officieel hun land van herkomst bezoeken.

Voorwaarde om naar Marokko te mogen reizen is een PCR en een serologische test ondergaan die bevestigen dat de reiziger geen coronavirus drager is. Voor Marokkanen in Amerika is het echter onmogelijk om deze testen te ondergaan.

Morocco World News vernam van bronnen ter plaatse dat de vraag naar coronatesten zo hoog ligt in de Verenigde Staten dat laboratoria enkel mensen accepteren die coronasymptomen hebben. De serologische test is voor velen ook geen optie vanwege zijn hoge prijs. Bovendien zijn de resultaten pas na meerdere dagen beschikbaar, terwijl Marokko testen van minder dan 48 uur eist.

Sommige laboratoria eisen daarnaast een verzekeringsattest, zelfs wanneer de testen gratis zijn. Dit attest kan echter niet worden verkregen door Marokkanen die in de VS zijn gestrand vanwege de wereldwijde coronapandemie.

De Marokkaanse ambassade in Washington en het consulaat van Marokko in New York hebben intussen laten weten dat er voorlopig geen oplossing werd gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team