Zoeken

Vahid Halilhodzic "bereid af te treden"

4 februari 2022 - 21:40 - Sport

©

De bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic, is bereid af te treden indien hij er niet in slaagt de Atlas Leeuwen te kwalificeren voor de Wereldbeker van 2022 in Qatar.

"Mijn eerste doel is dat het team zich kwalificeert en als dat niet lukt kan ik vertrekken", verklaarde Vahid Halilhodzic tijdens een persconferentie in het Mohammed VI-complex in Salé op donderdag.

Lees ook: Premier vraagt steun voor Atlas Leeuwen

De Frans-Bosnische coach vroeg om te mogen blijven en beloofde alles in het werk te stellen om Marokko te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar. De Atlas Leeuwen staan van 24 tot en met 29 maart tegenover de Democratische Republiek Congo in de play-offs om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar.

Lees ook: Sofiane Boufal gesanctioneerd

De taak zal des te moeilijker zijn voor de Marokkaanse coach omdat hij niet zal kunnen beschikken over twee van zijn sterspelers, Soufian Chakla en Soufiane Boufal - de doelpuntenmakers voor Afrika Cup 2022. Beiden werden geschorst door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) voor "gewelddadig gedrag" nadat de Atlas Leeuwen met 2-1 verloren van Egypte in de kwartfinales van de Afrika Cup. Er waren meerdere vechtpartijen tijdens de zeer chaotische wedstrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team