Zoeken

Marokko ontslaat bondscoach Vahid Halilhodzic

12 augustus 2022 - 11:00 - Sport

©

Vahid Halilhodzic is, op enkele maanden van het WK-2022 in Qatar, niet langer bondscoach van de Marokkaanse nationale ploeg. Het besluit is officieel en werd donderdag bekendgemaakt door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

De bondscoach van de Atlas Leeuwen is donderdag door de FRMF ontslagen. De Frans-Bosnische technicus zal de Atlas Leeuwen niet naar de Wereldbeker 2022 leiden. Halilhodzic en de FRMF zijn overeengekomen uit elkaar te gaan wegens "meningsverschillen over de geschikte voorbereiding van de Atlas Leeuwen voor de finale van de 22e editie van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar", aldus de voetbalbond.

Lees ook: WK 2022: wat staat Vahid Halilhodzic te wachten?

Het besluit is ook een toegeving aan de Marokkaanse fans die om zijn ontslag hebben gevraagd na de nederlaag van Marokko in de kwartfinale van de Afrika Cup 2022 en naar aanleiding van zijn onverzettelijkheid om een oplossing te vinden voor de crisis in de nationale ploeg die de aanleiding was voor het vertrek van een aantal spelers, waaronder Hakim Ziyech.

Lees ook: Naam waarschijnlijke opvolger Vahid Halilhodzic bekend

Vahid Halilhodzic is op 15 augustus 2019 aangesteld als hoofd van de nationale ploeg, ter vervanging van Hervé Renard. In 3 jaar tijd slaagde hij erin de Atlas Leeuwen te kwalificeren voor het WK-2022 en leidde hij hen tot de kwartfinale van de Afrika Cup. De naam van zijn opvolger is nog niet bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team