Zoeken

WK 2022: Halilhodzic belooft uitzonderlijke prestatie met Marokko

8 maart 2022 - 11:00 - Sport

©

Een aantal dagen voor de play-off wedstrijden voor de kwalificaties voor het WK-2022, bespreekt Vahid Halilhodzic, bondscoach van de Atlas Leeuwen, een aantal onderwerpen met betrekking tot de nationale ploeg, het Afrikaans kampioenschap voetbal, zijn meningsverschillen met Hakim Ziyech en wat hij denkt over de dubbele confrontatie tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo.

Toen hij bondscoach werd van het Marokkaans voetbalelftal, kreeg Vahid Halilhodzic de opdracht om het elftal naar de Afrika Cup en naar het WK te leiden. Hij haalde de doelstelling voor het Afrikaans kampioenschap voetbal, ook al was het resultaat niet helemaal wat Halilhodzic had gehoopt. Vandaag staat Marokko aan de vooravond van een deelname aan de Wereldbeker, al zal het eerst de Democratische Republiek Congo moeten verslaan. Vahid Halilhodzic gelooft in het team en wil de eerste coach zijn die vier verschillende nationale teams naar de Wereldbeker heeft geleidt, al is hij zich er ook wel van bewust dat er niets bij voorbaat gewonnen is.

Lees ook: WK 2022: Halilhodzic reageert op duel Marokko-Congo

"Er zijn nog wat onzekerheden, maar ik wil graag deze prestatie leveren. Op dit moment gaat alles goed. We hebben alle kwalificatiewedstrijden overtuigend gewonnen. Ik heb een jong en ambitieus team samengesteld, maar je weet nooit met de play-offs," zegt de coach. Hij voorziet een aantal moeilijkheden tijdens de play-offs. "We spelen de eerste wedstrijd op kunstgras. Alles is anders als je het speeloppervlak verandert. Maar ik denk wel dat we de vaardigheden in huis hebben om te winnen".

Volgens Vahid Halilhodzic is het huidige team tot grote dingen in staat. Het team beschikt over heel wat middelen en vaardigheden. "Deze jongens kunnen de komende acht jaar nog samen spelen, omdat ze jong zijn. Ze kunnen het Marokkaanse voetbal vooruit helpen."

Met betrekking tot zijn deelname aan het Afrikaans kampioenschap voetbal en de kritiek die volgde op de uitschakeling van Marokko in de kwartfinale, zegt hij dat de hele Marokkaanse delegatie bedroefd was over het voortijdige vertrek uit de competitie, ook omdat ze zo dichtbij het doel waren genaderd. "We zullen al de ervaringen die we hebben opgedaan gebruiken om vooruitgang te boeken," zegt hij.

Lees ook: WK-kwalificatie: selectie Marokko bekend, Ziyech en Mazraoui niet opgeroepen

Wat de situatie van Ziyech betreft, vindt de bondscoach dat respect voor de nationale ploeg een prioriteit moet zijn. "Geen enkele speler mag boven de belangen van het nationale team staan. Zo heb ik gehandeld overal waar ik coach ben geweest," concludeert Halilhodzic.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team