Zoeken

Sofiane Boufal gesanctioneerd

3 februari 2022 - 21:00 - Sport

©

Enkele dagen na de vechtpartij tussen Marokkaanse en Egyptische spelers zijn er sancties opgelegd die niet in het voordeel zijn van Marokko, dat het in de komende twee wedstrijden van de Atlas Leeuwen zonder Sofiane Boufal zal moeten stellen.

Wedstrijdofficials zeiden in hun verslagen dat er aan het einde van de wedstrijd nog een woordenwisseling was tussen de Egyptische assistent-coach Rogerio Paulo Dos Santos Cesar De Sa en de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) Fouzi Lekjaa. Het geschil liep uit de hand en kwam tot een algemene vechtpartij, waarbij Sofiane Boufal en de Egyptische Marwan Mostafa Daoud betrokken waren, aldus een verklaring van de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Lees ook: Fouzi Lekjaa kreeg klap tijdens vechtpartijen na Marokko-Egypte

De Egyptische Marwan Mostafa Daoud werd ook bestraft met twee wedstrijden. Daardoor mist hij de halve finale en de finale (klein of groot) waarin de Farao’s zullen spelen op de Afrika Cup.

Lees ook: Marokkaans parlement reageert op hoog salaris Vahid Halilhodzic

Verder heeft de CAF het incident tussen Senegal en Equatoriaal-Guinea besproken. Zo kregen de Senegalezen Saliou Ciss en Keita Belda een disciplinaire waarschuwing "wegens hun laakbaar gedrag in de slotfase van de wedstrijd", net zoals hun Equatoriaal-Guinese collega’s Edu en Nsue. Bovendien werd "Esteban Orozco geschorst voor twee wedstrijden in elke officiële CAF competitie”.

Bladna.nl