Zoeken

Vahid Halilhodic reageert op ontslag

22 augustus 2022 - 09:40 - Sport

©

Vahid Halilhodzic, de voormalige trainer van het Marokkaans elftal, sprak over zijn ontslag op een paar maanden voor de aftrap van het WK-2022 in Qatar. De Frans-Bosnische coach zegt dat hij "vervloekt" is, omdat hij nu voor de derde keer wordt ontslagen, net voor het grote sportevenement.

"Alles wat er gebeurde heeft me heel hard geraakt. Misschien ben ik vervloekt. Statistisch gezien ben ik hun [Marokko’s] meest succesvolle coach in de loop van de geschiedenis, maar dat lijkt er niet toe te doen. Ik vind het jammer [voor de derde keer ontslagen te zijn voor een Wereldkampioenschap], vooral omdat ik weet hoeveel werk ik erin gestoken heb," zegt Halilhodzic in een interview met de Bosnische website Reprezentacija.

Lees ook: Hoge vertrekpremie voor Vahid Halilhodzic

Eerder hielp Halilhodzic de nationale teams van Ivoorkust en Japan te kwalificeren voor het WK, respectievelijk in 2010 en 2018, maar werd hij ook een paar maanden voor het grote evenement ontslagen. Halilhodzic heeft een hoge prijs betaalt het wegsturen van de Marokkaanse international Hakim Ziyech omwille van disciplinaire redenen. Maar hij heeft nog steeds geen spijt van die beslissing. "Het kan me niet schelen wat de mensen van me denken. Ik zou alles aanvaarden om te kunnen blijven, maar zodra een coach anderen laat beslissen wie mag spelen en wie naar de Wereldbeker gaat, dan is hij geen coach meer. De geloofwaardigheid van de spelers verdwijnt ook onmiddellijk," zegt Vahid Halilhodzic.

Lees ook: Redenen achter ontslag Vahid Halilhodzic

Na zijn ontslag stroomden de aanbiedingen binnen. "Ik heb nog nooit zoveel aanbiedingen gekregen. Drie of vier nationale ploegen hebben me gebeld, evenals veel clubs, maar op dit moment wil ik eerst wat rusten. Alles is mogelijk, ook het einde van mijn carrière," zegt de 69-jarige trainer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team