Zoeken

Vader Mbark overlijdt paar dagen na zijn zoon, voetballer Omar Achadoud

2 februari 2023 - 12:00 - Sport

©

De 33-jarige voetballer Omar Achadoud uit het Belgische Houthalen overleed afgelopen zaterdag onverwacht in zijn slaap. De tragische gebeurtenis werd drie dagen later opgevolgd door een nieuwe zware klap voor de familie. De moskee in Houthalen meldt namelijk dat ook zijn vader Mbark is overleden.

Donderdag haalde Omar Achadoud zijn zieke papa vanuit Marokko naar België voor verzorging. Vrijdag speelde hij nog een voetbalwedstrijd, maar de daaropvolgende nacht ontwaakte hij niet meer uit zijn slaap. Hij overleed wellicht aan een hartstilstand. Volgens het bestuur van de Islamitische Moskee Houthalen werd hij woensdag begraven, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Imane belandt in rivier in Zemst en verdrinkt

Het plotse overlijden van Omar kwam hard aan. De 33-jarige voetballer van Houthalen La Baracca en Future Winterslag was twee weken eerder vader geworden van Edris. De collega’s van de overleden Omar hebben meteen een geldinzamelactie opgezet om zijn gezin te steunen.

Lees ook: Moord op Malak (13) in België stelt speurders voor grote uitdaging

"Omar maakte zich veel zorgen om z’n vader, die niet lang meer te leven heeft", zei coach en goede vriend Adil Yilmaz afgelopen weekend. "Heel de familie was zich aan het voorbereiden op het overlijden van vader Mbark, en dan gebeurt dit", zei Khalid, de schoonbroer van Omar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team