Zoeken

Achraf Hakimi koopt pand in Spanje

4 maart 2023 - 10:00 - Sport

©

Sinds afgelopen weekend is voetballer Achraf Hakimi vanwege de vermeende aanranding van een 24-jarig vrouw in Parijs. Zijn club en zijn advocaat verdedigen de voetballer en hopen dat het politieonderzoek alles zo snel mogelijk zal ophelderen. Ondertussen besloot de Marokkaanse rechtsback, die al eigenaar is van een reclamebedrijf, een huis te kopen in Madrid.

Achraf Hakimi heeft naast zijn functie als speler bij Paris Saint-Germain, sinds 2019 ook een bedrijf in Spanje, Sashi Ha Investment SL. Daarmee beheert hij zijn eigen imago. Het maatschappelijk doel van de onderneming luidt namelijk: "Beheer, vertegenwoordiging, exploitatie, administratie en verdediging van de beeldrechten" van de voetballer, "buiten het kader van de arbeidsverhouding die deze persoon als profvoetballer met enige sportentiteit kan hebben". Zullen de resultaten van zijn bedrijf worden beïnvloed door wat er is gebeurd? Het zou in ieder geval niet verbazen als het bedrijf zijn reclamecontracten verliest na de recente beschuldigingen.

Lees ook: Achraf Hakimi: van armoede naar roem

Naast dit bedrijf bezit de speler ook onroerend goed in Spanje dat hij pas enkele maanden geleden kocht. Via zijn bedrijf sloot hij op 22 september bij een notaris de aankoop af van een gebouw in de gemeente Getafe, een voorstad van Madrid. Het pand heeft twee verdiepingen met twee commerciële ruimtes op de begane grond en een flat op de bovenverdieping van honderdzestig vierkante meter met vier slaapkamers, een woonkamer, een eetkamer, een keuken, een badkamer en een dakterras.

Lees ook: Achraf Hakimi geeft elke maand 100.000 euro aan zijn moeder

Achraf Hakimi is geboren in Madrid uit Marokkaanse ouders die zich daar jaren geleden vestigden. De 24-jarige speler komt uit een zeer bescheiden familie. "Mijn moeder was schoonmaakster en mijn vader was straatverkoper. Zij brachten dit offer om mij in staat te stellen om te voetballen. Mijn broers hebben ook veel moeten opofferen. We waren erg arm. Nu vecht ik voor hen," vertelde hij aan de sportkrant Marca. De nieuwe woning, gelegen in de wijk waar hij opgroeide en begon met voetballen, is ongetwijfeld voor zijn familie. Hakimi, zijn vrouw Hiba Abouk en hun twee kinderen wonen momenteel in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team