Zoeken

Omar, Brusselse freestyle voetballer, hit op TikTok (video)

15 september 2022 - 20:00 - Sport

©

Omar werd beroemd door zijn video’s met zijn freestyle voetbalprestaties op TikTok te plaatsen. De 19-jarige doet dit niet alleen als hobby. Hij is van plan om van zijn passie een echt beroep te maken.

Nog maar enkele video’s en nu al duizenden fans. Omar wordt op TikTok gevolgd als een heus icoon van freestyle. Deze techniek staat ver af van het traditionele voetbal, maar spreekt veel fans aan. In deze discipline neemt Omar deel aan vele internationale wedstrijden en is zelfs wereldkampioen junioren, zo meldt bx1.

Lees ook: Soufiane Touzani: "Voetbal brengt mensen bijeen" (audio)

Op dinsdagmiddag maakte hij vanaf het Beursplein in het centrum van Brussel video’s met enkele van zijn vrienden, die hem soms advies geven om zijn demonstraties te "perfectioneren". Het doel is om een kleine brug te bouwen. Wanneer je een bruggetje kunt bouwen in een demonstratie van drie minuten, win je de wedstrijd.

Op Instagram en TikTok deelt Omar zijn passie. Het is de bedoeling om nog meer mensen freestyle te laten ontdekken. Ik probeer me via mijn video’s ook bezig te houden met basketbal." Er zit echt onderzoek achter elke video die de jongeman publiceert. Elke video wordt gefilterd door zijn vrienden voordat hij wordt gepubliceerd, legt Mahmed Diallo uit. "We bespreken alles. Wat kan werken en wat niet, wat je moet vermijden om niet lastig gevallen te worden. Dus soms zijn er video’s die verschillende aanpassingen en controles ondergaan voor ze worden gepubliceerd."

Lees ook: Freestylevoetballer Soufiane Touzani sterker dan Mario Balotelli (video)

Hoewel Omar besloot marketing te gaan studeren, heeft hij zijn passie voor freestyle niet verloren. Hij is van plan er zijn beroep van te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team