Zoeken

Achraf Hakimi: van armoede naar roem

2 maart 2023 - 11:00 - Sport

©

Met een vader die straatverkoper was en een moeder die als schoonmaakster werkte, had Achraf Hakimi een zeer bescheiden jeugd. De Marokkaanse international speelt nu voor Paris Saint-Germain (PSG) en is getrouwd met actrice Hiba Abouk, met wie hij twee kinderen heeft. Hij wordt vandaag beschouwd als één van de beroemdste spelers van de Parijse club.

De 24-jarige Achraf Hakimi haalde ook het nieuws vanwege zijn relatie met de 36-jarige Spaanse actrice Hiba Abouk. Het stel heeft twee kinderen en woont momenteel in Parijs, waar Hakimi als rechtsback speelt voor Paris Saint-Germain (PSG). De twee sterren trouwden in het geheim in oktober 2018 en kregen twee jaar later hun eerste kind, Amin. "We zijn getrouwd voordat onze zoon werd geboren. Het was een zeer familiale ceremonie", onthulde de Spaanse actrice in een interview met ¡Hola! Het tweede jongetje, Naim, werd geboren in februari 2022.

Lees ook: Achraf Hakimi en Hiba Abouk uit elkaar na beschuldiging van verkrachting?

Het stel leeft zeer discreet, maar de aanwezigheid van Hiba samen met hun twee kinderen in Qatar om Achraf te steunen op het WK, is niet onopgemerkt gebleven. De in Madrid geboren Atlas Leeuw speelt voor het Marokkaans elftal waarmee hij in 2018 zijn eerste WK in Rusland speelde. Hij speelde eerder ook voor Real Madrid, Borussia Dortmund en Inter Milan. Zijn ouders verhuisden tientallen jaren geleden naar Spanje en Hakim heeft dan ook de Spaanse nationaliteit. Hij probeerde voorheen ook uit te komen voor het Spaanse nationale elftal. "Ik bracht een paar dagen door in Las Rozas en ik zag dat het niet de juiste plaats voor mij was, ik voelde me er niet thuis [...] omdat het niet overeenkwam met wat ik thuis had geleerd en ervaren, namelijk de Arabische cultuur, het Marokkaans zijn", vertelde hij in een interview aan Marca.

Lees ook: Achraf Hakimi zonder Hiba Abouk op The Best FIFA Football Awards

"Mijn moeder was een schoonmaakster en mijn vader straatverkoper, ze hebben er alles aan gedaan zodat ik kon voetballen, het was een inspanning en een offer voor hen. Mijn broers moesten ook offers brengen. We waren erg arm. Nu strijd ik voor hen," zei hij over zijn jeugd. De jonge speler wordt momenteel beschuldigd van verkrachting door een 23-jarige vrouw die op het politiebureau in Frankrijk een klacht tegen hem heeft ingediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team