Zoeken

Lys (16) neemt deel aan zandmarathon in Marokko

9 februari 2023 - 22:00 - Sport

©

De 37ᵉ editie van de ’Marathon des Sables’ wordt van 21 april tot 1 mei in Marokko gehouden. De 16-jarig Lys Girard-Fialon uit Frankrijk heeft besloten in de voetsporen van haar vader te treden. Ze neemt deel aan de loodzware loopwedstrijd over zes etappes door de Sahara.

Lys zit op de middelbare school in Toulouse en is gepassioneerd door sport en muziek. Ze kijkt uit naar haar deelname aan de volgende editie van de Marokkaanse zandmarathon. Ze ontdekte de sport dankzij haar ouders, die haar op sleeptouw namen om te wandelen, skiën en zelfs bergen te beklimmen. "Ik deed aan atletiek, zwemmen en turnen, en nu doe ik aan kunstrolschaatsen en hardlopen en in de winter aan skiën", aldus het meisje op de officiële website van de marathon.

Lees ook: Tanger organiseert IronMan 2022

Haar verlangen naar de Marathon des Sables komt voort uit de ervaring van haar vader. Gregory deed in 2021 mee aan de loop. "Ik aarzelde omdat het een lange en moeilijke race is. Maar toch ging ik snel akkoord, want ik houd van het avontuurlijke aspect en het ontdekken van de woestijn. Bovendien is het een doel en een uitdaging die ik samen met mijn vader kan aangaan". Lys is opgewonden bij het idee van zo’n avontuur, al is ze wel bang voor de hitte. "Ik weet dat de temperaturen in 2021 extreem waren, ik hoop dat dit niet het geval zal zijn. De hitte maakt me een beetje bang. Ik maak me ook zorgen over de vierde etappe, omdat die de langste is en na drie dagen racen komt".

Lees ook: 16-jarige wil Zandmarathon lopen

Aan de Marathon des Sables hebben vaak meerdere leden van dezelfde familie deelgenomen. Naast Lys en haar vader heeft het organisatiecomité de deelname aangekondigd van een Belgisch gezin met vijf personen. De 16-jarige hoopt op een "onvergetelijk avontuur".

Bladna.nl