Zoeken

Uitzonderlijke maatregelen voor jaarwisseling in Marokko

30 december 2022 - 12:00 - Marokko

©

De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) stelt alles in het werk om de veiligheid van de Marokkanen te garanderen ter gelegenheid van het nieuwe jaar 2023. Er zijn al extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Alle logistieke, materiële en personele middelen worden voor oudejaarsavond 2023 gemobiliseerd, meldt Al Ahdath Al Maghribia. De DGSN heeft een veiligheidsteam opgericht om de veiligheid van de bevolking tijdens de feesten te garanderen. Het doel is om in het hele land de veiligheid te handhaven door meer patrouilles en bewakingsrondes op de verschillende boulevards en wijken, buitenlandse diplomatieke missies, hotelfaciliteiten en oriëntatiepunten in grote steden in het hele land.

Lees ook: Criminaliteit in Marokko met 30% gedaald

Daarnaast worden eenheden van de verkeerspolitie en de staatsveiligheid ingezet op de hoofdwegen en in de wijken, waarbij de patrouilles worden uitgebreid. Ook worden de oproerpolitie en de motorpolitie op de openbare plaatsen in de steden verhoogd en worden bijkomende vaste en mobiele camera’s geïnstalleerd. "De massale inzet van de ordehandhavers is bedoeld om de bevolking gerust te stellen, te beschermenen en te tonen dat alle veiligheidsinstanties klaar staan om de veiligheid tijdens de kerstvakantie te handhaven", aldus een politiebron in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team