Zoeken

Abdellatif Hammouchi geeft politie nieuwe prioriteiten in 2023

24 december 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om zijn opdracht in 2023 tot een goed einde te brengen, heeft de Marokkaanse veiligheidsdienst (DGSN) nieuwe prioriteiten bepaald. Donderdag werden die bekendgemaakt tijdens een vergadering in de hoofdzetel van de instelling.

De veralgemening van de digitale identiteit, de preventie van desinformatie en de strijd tegen drugs behoren tot de grote uitdagingen die DGSN volgend jaar naar voor schuift. Abdellatif Hammouchi, baas van de DGSN en de inlichtingendienst DGST, maakte de balans op van de verschillende acties die dit jaar plaatsvonden en benoemde de structurele projecten en acties die een positief effect hebben op de de veiligheid in al zijn aspecten.

Lees ook: Mooi eindejaarsgeschenk voor Marokkaanse politie

Het hoofd van de DGSN drong aan op de noodzaak om meer partnerschappen aan te gaan met andere overheidsinstellingen om de aanwending van de digitale identiteit uit te breiden. Het is de bedoeling dat burgers op een snelle en veilige manier hun identiteit kunnen bewijzen aan instellingen, om online toegang krijgen tot hun diensten, legde hij uit.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

De andere door Hammouchi aangekondigde prioriteit is de strijd tegen desinformatie. Dit houdt in dat nepinformatie moet worden opgespoord en dat erover gecommuniceerd moet worden met het publiek. De directeur feliciteerde de politie met de resultaten van dit jaar en vroeg naar hun blijvende inzet om hun opdracht zo goed mogelijk te vervullen. Volgens gepubliceerde cijfers hebben de verschillende politiediensten in 2022 een recordaantal van meer dan 2,5 miljoen drugs in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team