Zoeken

Twitter straft ex-premier Saaddedine El Othmani

3 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Voormalig regeringsleider van Marokko, Saaddedine El Othmani, haalt opnieuw de media, maar in weinig vleiende bewoordingen, door op Twitter een verband te leggen tussen apenpokken en homoseksualiteit.

"De overgrote meerderheid van de gevallen van het nieuwe apenpokkenvirus is seksueel overdraagbaar en de overgrote meerderheid van de patiënten zijn homoseksuele mannen, volgens de omvangrijkste studies over dit onderwerp," schreef de voormalige regeringsleider en voormalig voorzitter van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD).

Lees ook: Ministerie van Binnenlandse Zaken tikt PJD op vingers

"De les die we hieruit moeten trekken is dat wat tegen de natuur ingaat een gevaar vormt voor de mens, zijn gezondheid, zijn leven en zijn bestaan", voegde hij er op 26 juli aan toe.

Veel internetgebruikers waren geschokt door de woorden die de politicus gebruikte. In antwoord op opmerkingen van gebruikers die verontwaardigd waren over het homofobe karakter van zijn tweet, antwoordde El Othmani dat ook het "Franse artikel" moest worden aangegeven.

Lees ook: Premier Akhannouch slachtoffer haatcampagne op sociale media?

Om een einde te maken aan het debat verwijderde Twitter de tweet in kwestie en verklaarde dat het "zijn regels had overtreden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team