Zoeken

Turkije wil Marokkaan uitzetten na hoofddoekincident

25 december 2022 - 18:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man werd in Turkije gearresteerd en in hechtenis geplaatst, in afwachting van zijn uitzetting. Hij eiste van een caissière in een supermarkt in Istanbul dat ze een hoofddoek zou dragen.

De Marokkaanse man viel in een supermarkt de caissière aan en eiste dat ze een hoofddoek zou dragen, meldt Hurriyet Daily News. "Ze verkopen alcohol en sigaretten in deze supermarkt. Normaal gesproken hoef je je haar niet te laten zien. Het is een zonde," zei de Marokkaan tegen haar.

Lees ook: Franse restaurant veroordeeld voor weigeren vrouw met hoofddoek

Een klant die getuige was van de woordenwisseling, filmde het incident met haar telefoon. "Dit is de Republiek Turkije, weet je dat?" vroeg ze aan de Marokkaan. "Ik weet waar ik ben. Godzijdank is hier ook de islam, hé?", reageerde hij, waarna hij doorging met zijn verbale aanvallen. "We leven hier in een democratisch land," vervolgde de klant.

Lees ook: Rapster Miss Raisa doet hoofddoek af en zegt waarom

De video werd gepubliceerd op sociale media waardoor de politie de Marokkaanse man kon identificeren. Hij werd gearresteerd en in hechtenis geplaatst vanwege "openbare provocatie en haatzaaien". Het is niet de eerste keer dat de verdachte dergelijke opmerkingen maakt. Hij had eerder ook al soortgelijke opmerkingen gemaakt tegen een andere caissière.

Bladna.nl