Zoeken

Onderzoek nieuwe tunnel tussen Ouarzazate en Marrakech

3 november 2020 - 11:40 - Marokko

©

Het ministerie van Transport is samen met deskundigen alle opties aan het bekijken om een tunnel te bouwen om de steden Ouarzazate en Marrakech met elkaar te verbinden. De opties voor de tunnel worden gekeken op de plekken Ourika en Tichka, meldt de krant L’Economiste. Vooralsnog lijkt de voorkeur te gaan naar toeristenplek Ourika.

Het onderzoek voor een tunnel in Tichka is al voltooid. Er wordt gekeken of het technisch en economisch haalbaar is om de tunnel daar te bouwen. De volgende stap is een studie naar de mogelijkheden van Ourika. Het lijkt erop dat de tunnel in deze regio meer rendement heeft. De tunnel in Ourika zou een winstcijfer hebben van 10% en die van Tichka maar 5%.

Wat ook in het voordeel van Ourika speelt is de tijdsduur. Zo doet men via de tunnel in dit gebied er 78 minuten over voor gewone auto’s. Voor vrachtwagens zal het 112 minuten duren. In november zal het onderzoek worden gepresenteerd. Dan moet het duidelijk worden waar de tunnel gebouwd gaat worden. De bedoeling is dat de tunnel in december 2022 wordt opgeleverd. In maart zal het project gaan starten.

De tunnel moet er voor zorgen dat de verbinding tussen Ouarzazate en Marrakech vooral op economisch vlak en qua tijdsduur vooruitgang biedt aan beide steden. Reizigers hoeven dan ook geen gevaarlijke bergpassen zoals Tizi n’Tichka te gebruiken om naar één van deze twee plekken te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team