Zoeken

Tichka tunnel: definitieve route Ouarzazate-Marrakech bekend

22 januari 2023 - 15:00 - Marokko

©

Er zit schot in het project voor de aanleg van een tunnel tussen Ouarzazate en Marrakech, aldus de minister van Infrastructuur, Nizar Baraka. Na de eerste studies, waarbij twee trajecten werden onderzocht, koos de regering voor een route van 10 km via Ourika.

Dit traject kost in totaal 10 miljard dirham en bestaat uit 80 km wegen die naar de tunnel leiden evenals de bouw van 10 bruggen, aldus de minister in het parlement waar vragen werden gesteld over het project.

Lees ook: Tunnelproject Marokko-Spanje wordt duidelijker

Deze mogelijkheid is een alternatief voor de nationale weg N9. De reistijd tussen Ouarzazate en Marrakech wordt verkort met 80 minuten voor auto’s en tot 112 minuten voor vrachtwagens.

Voor het tweede deel wordt een tunnel aangelegd op de N9 via Tichka. De lengte van de weg bedraagt meer dan 50 km, waarvan een nieuw gedeelte van 8,5 km en een brug.

Lees ook: Tunnelproject Ouarzazate-Marrakech van start

Aanvullende geofysische en geotechnische onderzoeken worden geraamd op 30 miljoen dirham, aldus de minister. De feitelijke uitvoering is van groot belang voor de regio en zal verlopen volgens een publiek-privaat partnerschapsmodel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team