Zoeken

Aanleg van nieuwe snelweg Marrakech-Fez krijgt vorm

10 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, hebben ingenieurs, technische ontwerpbureaus, en de leidinggevenden van het ministerie van Uitrusting besproken hoe de nieuwe snelweg tussen Marrakesh en Fez zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

De bijeenkomst over het snelwegproject Marrakesh-Fez, die werd gehouden bij het ministerie van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water, was vooral bedoeld om het project te inventariseren.

De deelnemers aan de bijeenkomst deelden hun observaties over de technische studies die zijn uitgevoerd in het kader van de aanleg van het nieuwe deel van de snelweg die de steden Marrakesh, Kelaat Es-Sraghna, Beni Mellal, Khenifra, Fez en Meknes met elkaar verbindt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de aanleg van de snelweg besproken.

Tijdens de bijeenkomst is er unanieme overeenstemming bereikt over de ruimtelijke ordening. Volgens de krant Aujourdhui le Maroc is het doel van de nieuwe snelweg verschillende steden met elkaar te verbinden. De aan te leggen snelweg zal 400 kilometer lang worden en zou ongeveer 20 miljard dirham moeten gaan kosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team