Zoeken

Project onderzeese tunnel tussen Marokko en Spanje nog steeds op tafel (video)

1 juni 2018 - 15:00 - Wereld

©

Het project van een onderzeese tunnel tussen Europa en Marokko in de Straat van Gibraltar wordt nog steeds onderzocht. Volgens een nieuwe haalbaarheidsstudie van de universiteit van Zürich in Zwitserland is het project realiseerbaar.

Tijdens een conferentie in het Spaanse Algeciras deze week, verklaarde Rafael García-Monge Fernández, voorzitter van het onderzoeksbureau Secegsa, dat het onderzoek van de universiteit van Zürich aantoonde dat het mogelijk is om de tunnel te bouwen in een gebied dat tot nu toe als extreem moeilijk werd beschouwd.

Het meest haalbaar project is een 38,67 kilometer lange tunnel, waarvan 27,78 kilometer op een diepte van 457 meter. Tot nu toe zorgden vooral twee gebieden van ongeveer 4 kilometer voor problemen. Dat bericht Diario de Cadiz. De groep Herrenknecht, beschouwd als de leider van de aanleg van tunnels, stelt echter dat het mogelijk is om een machine te bouwen om de graafwerken in deze gebieden uit te voeren.

De volgende stap zou zijn om de preconceptie van de tunnel te starten, wat een investering van 32 miljoen euro zou vergen. De infrastructuur zelf zal minstens 8 miljard euro kosten. Volgens Rafael García-Monge Fernández zal dat bedrag veel hoger liggen.

Bladna.nl