Zoeken

Koning Spanje: "Betrekkingen met Marokko strategisch"

18 juli 2018 - 17:20 - Wereld

©

Koning Felipe VI van Spanje heeft met veel lof gesproken over de betrekkingen van zijn land met Marokko. De relaties zijn volgens de monarch strategisch vanwege de gemeenschappelijke uitdagingen maar ook de vriendschap en het vertrouwen tussen de twee landen.

Dat verklaarde de Spaanse Koning tijdens de openingsceremonie van het 5e World Congress for Middle Eastern Studies in Sevilla. De ceremonie vond plaats in het Hassan 2 paviljoen van de Stichting Drie Culturen die door Felipe VI en Koning Mohammed VI wordt voorgezeten.

De stichting werd gezamenlijk door Marokko en Spanje opgericht. "Ik herinner me persoonlijk hoeveel de Marokkaanse bijdrage aan dit geweldig project doorslaggevend was en ik waardeer de inspanningen die de twee landen in al die jaren hebben geleverd om van deze ruimte een Sevilliaans monument te maken dat blijft bijdragen aan de dialoog en uitwisseling tussen de verschillende culturen", aldus Felipe VI.

"De stichting, opgericht door het Koninkrijk Marokko en de regionale regering van Andalusië, is een opmerkelijk voorbeeld van wat Marokkanen en Spanjaarden kunnen bereiken wanneer zij hun krachten bundelen.", concludeerde de Spaanse monarch.

Op de ceremonie waren meerdere Marokkaanse verantwoordelijken aanwezig waaronder de adviseur van Koning Mohammed VI, André Azoulay, de minister van Communicatie en Cultuur Mohamed El Aaraj en de ambassadeur van Marokko in Spanje, Karima Benyaich.

Ruim 3000 onderzoekers en academici van meer dan 100 nationaliteiten zullen gedurende vier dagen debatteren over de belangrijkste problemen en uitdagingen in de Arabisch-islamitische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team