Zoeken

Tunnel Marokko-Spanje: belangrijke bijeenkomst in Madrid

28 juni 2023 - 21:00 - Marokko

©

De tunnel die Marokko met Spanje moet verbinden via de Straat van Gibraltar stond centraal in besprekingen in Madrid tussen de Marokkaanse minister Nizar Baraka van Infrastructuur en Water en zijn Spaanse collega Raquel Sanchez Jimenez voor Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda.

Tijdens de bijeenkomst bespraken de twee ministers de voortgang van het project voor de aanleg van een vaste verbinding over de Straat van Gibraltar, een project dat symbool staat voor een brug tussen Europa en Afrika. De reactivering van de gemengde commissie en de ondertekening van de bilaterale samenwerkingsovereenkomst markeerden een belangrijke fase in dit ambitieuze project.

Lees ook: Brug bouwen tussen Marokko en Spanje "niet haalbaar"

De twee partijen maakten ook van de gelegenheid gebruik om de vooruitgang van het stappenplan dat opgesteld werd tijdens de laatste sessie van de gemengde commissie, te evalueren en bespraken ook de volgende te nemen stappen.

Lees ook: Tunnel van 42 km om Europa en Afrika te verbinden: het ambitieuze Spaans-Marokkaanse project

Het strategische project voor een vaste verbinding tussen Marokko en Spanje maakt deel uit van de nieuwe routekaart voor samenwerking die in april 2022 werd goedgekeurd tijdens het bezoek aan Marokko van Pedro Sanchez, de voorzitter van de Spaanse regering, op uitnodiging van Koning Mohammed VI. De ontmoeting tussen de twee ministers vond plaats in aanwezigheid Karima Benyaich, de Marokkaanse ambassadeur in Spanje.

Bladna.nl