Zoeken

Trump stuurt brief naar Mohammed VI over Al Quds

21 januari 2018 - 14:40 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft een brief ontvangen van Donald Trump over de status van Jeruzalem. De brief van de Amerikaanse President is een antwoord op de brief die Mohammed VI hem onlangs stuurde over zijn besluit om Al Quds als hoofdstad van Israël te erkennen.

In de brief bedankt Trump Koning Mohammed VI voor zijn rol bij de Arabische Liga en de Organisatie voor Islamitische Samenwerking en stelt dat hij zich bewust is van het belang van Al Quds voor de joden, katholieken en moslims.

Trump schrijft tevens dat hij "vastbesloten is om een ​​duurzame vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen te sluiten". Hij herinnert eraan dat hij "een tweestatenoplossing als de partijen zich eraan houden" steunt en dat de "Verenigde Staten geen standpunt innemen over de beperkingen of grenzen".

Koning Mohammed VI had als voorzitter van de Al Quds-commissie in zijn brief aan de Amerikaanse president, "zijn diepe bezorgdheid en die van de Arabische en islamitische staten en volkeren" geuit na het besluit van de Verenigde Staten om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en er zijn ambassade te vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team