Zoeken

Marokko stuurt minister naar Ramallah om Al Quds tot hoofdstad van moslimjeugd te verklaren

31 januari 2018 - 14:00 - Wereld

©

In februari zal op het hoofdkwartier van de Arabische Liga in Caïro een bijeenkomst plaatsvinden van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken en het Arabische vredesinitiatief comité. Daar zullen de gevolgen van het besluit van Trump om Al Quds tot de hoofdstad van Israël te erkennen, worden besproken. Ook Ahmed Toufiq, Marokkaanse minister van Habous en Islamitische Zaken, zal aanwezig zijn.

Belarabinews vernam van de Palestijnse ambassadeur in Marokko, Jamal Shobaki, dat Ahmed Toufiq, in opdracht van koning Mohammed VI, volgende maand ook een bezoek aan Ramallah zal brengen, waar hij Al Quds tot "hoofdstad van de moslimjeugd" zal verklaren. Tot nu toe was Fez de hoofdstad van de moslimjeugd

Koning Mohammed VI had als voorzitter van de Al Quds-commissie naar de Amerikaanse president geschreven over diens gevaarlijk besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël en er zijn ambassade te vestigen. De Koning uitte toen "zijn diepe bezorgdheid en die van de Arabische en islamitische staten en volkeren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team