Zoeken

Palestina bedankt Marokko voor steun

15 april 2018 - 10:40 - Wereld

©

Jamal Choubki, ambassadeur van Palestina in Rabat, heeft Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al-Quds comité, opnieuw bedankt voor zijn inspanningen om de heilige stad te beschermen.

Tijdens een ontmoeting met parlementsvoorzitter Habib El Malki, sprak de ambassadeur over de weinige steun van de internationale gemeenschap en het besluit van de Verenigde Staten om Al Quds tot hoofdstad van Israël te erkennen. Volgens Choubki geeft het Palestijns volk echter niet op en zal op een vreedzame manier blijven strijden tegen de Israëlische bezetting.

De ambassadeur sprak ook over het recente bezoek van minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken aan Al Quds en verklaarde dat zijn bezoek "een positief impact heeft gehad om de bewoners van de heilige stad".

El Malki herinnerde er tijdens de meeting aan dat Koning Mohammed VI naar de Amerikaanse president Donald Trump had geschreven om zijn bezorgdheid en die van de Arabische naties te uiten na het besluit van de Verenigde Staten om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen er er zijn ambassade te verplaatsen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team