Zoeken

Tragische dood Marokkaan na val in Spanje, familie verwoest

25 april 2023 - 22:00 - Wereld

©

Adnan Saadounie overleed in februari in Donostia, een gemeente in de Spaanse autonome regio Baskenland, na een val tijdens het installeren van glasvezel in een huis. Het was een "zeer zware klap" voor zijn familie, die veel moeite heeft om het pijnlijke verlies te verwerken.

Adnan was de enige zoon van zijn ouders. "Hij had een zus, maar zijn ouders rekenden vooral op hem", vertelt zijn neef Hicham aan El Diario Vasco. Als moslim zegt hij dat hij "de dood accepteert zoals die komt en die kan zowel natuurlijk zijn als het gevolg van een ongeluk", zoals in het geval van Adnan. Maar de ouders van de jongeman hebben de dood van hun enige zoon nog niet aanvaard, voegt de neef eraan toe. Adnan laat ook een zoontje van tien maanden achter.

Lees ook: Acteur Issam Messaoudi overleeft val van 20 meter in Thailand

Hicham vertelt dat hij een aantal jaren in een soortgelijke baan heeft gewerkt. Hij is ermee gestopt zodra hij een betere gelegenheid vond. "Het is een van de slechtste banen die ik ken," zegt hij. Hicham legt uit dat het werktempo hectisch is en dat wordt gepusht om meer te werken om meer te kunnen verdienen. Adnan werkte voor Ficotel, een coöperatieve onderaannemer van Cotronic en Movistar. "De omstandigheden zijn meestal anders als je rechtstreeks voor het hoofdbedrijf werkt", aldus Hicham.

Adnan was "zeer sportief", vervolgt Hicham. Op zijn mobiele telefoon toont hij foto’s van Adnan die voetbalt op het strand. Hij heeft ook aan kickboksen gedaan en was lid van de Kuraia Zarautz club. "Hij was zeer competitief. Hij trainde drie of vier jaar bij ons, tot 2019. Hij moest stoppen vanwege professionele redenen en begon strandvoetbal te spelen met een team van vrienden", zegt Asier Garayalde, zijn voormalige kickbokstrainer, die werd geraakt door het humanisme van de jongeman.

Lees ook: Pas getrouwde twintiger maakt dodelijke val in Boulemane

Zijn dood was een klap voor de coach. "Een teamgenoot belde me om me het trieste nieuws te vertellen en ik kon het maar niet geloven. Vorig jaar schreef hij me dat hij de training wilde hervatten. Hij was iemand die me getekend heeft door zijn manier van zijn. Er komen veel mensen door de club, maar hij was altijd bereid om te helpen," zegt Asier. Hij gelooft dat Adnan het met zijn atletische talenten "heel ver had kunnen schoppen" in de discipline, want "hij was behendig, snel, bereid om te trainen en gaf alles".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team