Zoeken

Vermiste Marokkaan na 5 jaar in Barcelona teruggevonden dankzij TikTok

18 september 2023 - 19:00 - Wereld

©

Ahmed, een Marokkaanse taxichauffeur op de luchthaven El Prat in Barcelona, heeft Oussama, een Marokkaanse jongeman die rondzwierf in de stad, geholpen zijn familie in Marokko terug te vinden dankzij een video op TikTok. De familie van de jongeman ging ervan uit dat hij dood was.

Ahmed was rondjes aan het rijden op de luchthaven om "piraat-chauffeurs" af te schrikken toen hij Oussama zag zoeken naar eten in vuilnisbakken. Ahmed hielp de jongeman in contact te komen met zijn familie in Marokko, die al vijf jaar niets meer van hem had vernomen en dacht dat hij dood was. "Alvorens een taxichauffeur te zijn, ben ik een mens. Als je iets vreemds ziet op straat, moet je helpen," vertelde hij aan Nius.

Lees ook: Marokkaanse oudtante (25) gaat viraal op TikTok

De taxichauffeur zegt dat de jonge Oussama hem vertelde dat hij "in Kenitra in Marokko woonde, familie in Barcelona had, maar niet wist waar ze waren." Met de toestemming van de jongeman maakte de taxichauffeur een TikTok-video om zijn familie te vinden. "Ik kon het niet alleen en dankzij de mensen is de video bij zijn familie in Marokko terechtgekomen," legt Ahmed uit.

Dankzij deze video kon Oussama’s moeder haar zoon terugvinden, waarvan ze "dacht dat hij dood was." "Ze nam contact met me op en zei dat het haar zoon was. Ze huilde," vertelt Ahmed. Helaas had de jongeman de luchthaven al verlaten. Ahmed ging op zoek naar hem. "Ik zou niet stoppen voordat ik hem had gevonden. Als ik iets begin, moet ik het afmaken." Zo slaagde hij erin om Oussama’s familie in El Prat te lokaliseren en de politie te waarschuwen die mee naar de jongeman zocht.

Lees ook: Tiktoker gearresteerd voor laster tegen Koning Mohammed VI

Ahmed moest een tweede TikTok-video plaatsen, waarin hij een foto van Oussama toonde en zijn contactgegevens aan de Marokkaanse gemeenschap in El Prat gaf. Op een avond rond 23 uur kreeg hij een telefoontje van iemand die beweerde bij Oussama te zijn. "Ik zei dat hij niet moest vertrekken en dat ik zou komen nadat ik een klant had afgezet. Op de foto had hij zijn baard laten staan en was onherkenbaar. Ik herkende hem niet," aldus de taxichauffeur, die het goede nieuws aan de moeder van de jongeman meedeelde. "Ze was erg blij en wilde me betalen, maar ik weigerde," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team