Zoeken

Acteur Issam Messaoudi overleeft val van 20 meter in Thailand

26 januari 2023 - 10:00 - Cultuur

©

De jonge Belgische acteur van Marokkaanse afkomst Issam Messaoudi viel tijdens een trip in Thailand 20 meter naar beneden. Hij overleefde de val maar liep ernstige verwondingen op. Hij wordt spoedig naar België gerepatrieerd. Issam vertelt zijn verhaal.

Issam Messaoudiis is een rijzende ster van de Belgische cinema. Hij acteerde in twee speelfilms, "Rebel" geregisseerd door Adil en Billal en "Amal" geregisseerd door Jawad Rhalib. Hij maakte een zware val in het noorden van Thailand terwijl hij het landschap filmde met zijn drone. Volgens Sud Info gleed hij uit, viel 20 meter naar beneden en belandde in het water. Hij wist van zichzelf uit het water te geraken. "Ik ging toen op het gras liggen. Ik had een gebroken rug en kon niet meer spreken. Bovendien was ik helemaal alleen. Ik keek naar de lucht, zag de bomen bewegen, hoorde de wind en luisterde naar het stromende water van de waterval," vertelt Issam.

Lees ook: Marokkaan getuige van bijna dodelijke val vriend in Thailand

Verschillende wandelaars schoten Issam ter hulp. Op een brancard hielpen ze hem uit het bos. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Chiangmai in Thailand. Zijn gezondheid is bemoedigend. "Donderdag kon ik, tegen alle verwachtingen in, weer stappen," zei hij. "Mijn repatriëring zal dus zeer spoedig volgen."

Lees ook: Voormalig Arnhemse voetballer Mourad sterft na sprong van klif (foto)

"Ik heb me nog nooit zo levend gevoeld als toen ik zo dicht bij de dood was. Nu God of het universum of hoe je het ook wilt noemen mij een tweede kans heeft gegeven, ben ik erg dankbaar. Ik wil het beste van het leven maken. Dat klinkt misschien heel poëtisch of zelfs filosofisch, maar zo voelde ik me op dat moment, want ik was ook helemaal alleen toen het gebeurde," aldus de jonge acteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team