Zoeken

Marokkaan dient klacht in tegen Nasser Al-Khelaïfi

26 maart 2023 - 20:30 - Wereld

©

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi wordt aangeklaagd door zijn voormalige persoonlijke assistent, Hicham Karmoussi. Hij zou van 2011 tot 2018 zonder arbeidscontract voor hem hebben gewerkt. Ook zegt hij slachtoffer te zijn geweest van morele intimidatie.

Karmoussi diende vrijdag een klacht in tegen zijn gewezen baas Nasser Al-Khelaïfi. De voormalige Marokkaanse tennisser was de chauffeur, steward, logistiek medewerker, maar ook de tennispartner van de voorzitter van PSG. In zijn door RMC geraadpleegde klacht beweert hij van 2011 tot 2018 zonder arbeidsovereenkomst te hebben gewerkt. De klager zegt ook slachtoffer te zijn geweest van morele intimidatie, waarbij de eisen van de Parijse voorzitter "steeds talrijker werden en de uren steeds onhaalbaarder".

Lees ook: PSG wil Achraf Hakimi behouden

De verslechtering van de "werk- en leefomstandigheden bij de heer Al-Khelaïfi" begon in 2015. Om zijn beweringen te staven, vertelt Hicham bijvoorbeeld "een telefoontje van de heer Al-Khelaïfi te hebben ontvangen waarin hij werd aangespoord om zo snel mogelijk naar Parijs terug te keren om het huis schoon te maken met het oog op het verbergen van mogelijke bewijzen van strafbare feiten bij een huiszoeking." Hicham voldeed aan dit verzoek. Dit verzoek volgde op een huiszoeking op het hoofdkantoor van BeIn Sports op dezelfde dag.

Lees ook: Hakim Ziyech definitief niet naar PSG

"Hicham Karmoussi heeft jarenlang zonder contract of verblijfsvergunning voor de heer Al-Khelaïfi gewerkt en tegen een onaanvaardbaar tarief. Hij is nu van plan dit brutale en cynische systeem aan te klagen", aldus Antoine Ory, zijn advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team