Zoeken

Bejaarde Marokkaan met geweld vermoord in Frankrijk

1 juni 2023 - 18:00 - Wereld

©

De dochter van een 71-jarige Marokkaan die eind april in Ousse-des-Bois bij de Franse gemeente Pau werd doodgestoken, is nog steeds in shock. Ze probeert de motieven te vatten voor deze ongewoon gewelddadige moord door een andere Marokkaan.

"De dochter van het slachtoffer van de moord in Ousse-des-Bois is nog steeds in shock door de extreem gewelddadige moord op haar vader. Ze belde de brandweer toen ze geen nieuws had van haar vader. Ze probeert de betekenis te achterhalen van de lawine aan steekwonden. Ze krijgt het niet gerijmd met het rustige leven van haar vader, die een bekend figuur was in de buurt", vertelt haar advocaat, Antoine Tugas, aan Sud Ouest.

Lees ook: Moordenaar Belgisch-Marokkaanse Ziena komt na amper 7,5 jaar cel vrij

Ismahène, de dochte van de vermoordde man, zegt dat Amar S. een goede vader was en een grootvader die "heel close" was met zijn 6-jarige kleindochter. "Hij gaf haar cadeautjes. Ze kwam nooit met lege handen thuis", vertelt ze. Haar vader, voegt ze eraan toe, had "veel meegemaakt" en "was bekend bij de politie", maar hij was veranderd en leidde een rustig leven. "Hij had een goed hart en was geliefd in de buurt", zegt ze. Amar verhuisde naar Pau in Frankrijk toen hij 18 was, na zijn geboorteland Marokko te hebben verlaten. Hij werkte ook een tijd lang als vrachtwagenchauffeur in Nederland en België.

Het slachtoffer zou onderdak hebben geboden aan een Marokkaanse landgenoot van in de dertig, die enkele maanden geleden in Béarn aankwam en nu verdacht wordt van de moord op de zeventiger. "Mijn vader vertrouwde iedereen, hij was niet achterdochtig, hij nam regelmatig mensen in huis die in nood waren. Ik was het daar niet mee eens. Hij heeft me nooit verteld dat hij deze man in huis had genomen", vertelt zijn dochter. De jongeman, een landarbeider, heeft zichzelf aangegeven bij de politie en is aangeklaagd voor moord.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in bijzijn van dochtertjes in Frankrijk

Ismahène heeft haar broers en haar oom het trieste nieuws meegedeeld. De familie hoopt aan het eind van het lopende onderzoek duidelijke antwoorden te krijgen op al hun vragen. "We stellen ons elke dag dezelfde vraag. Wat is er gebeurd? Waarom zoveel steekwonden? Deze man was meedogenloos, hij is geen normaal mens. Misschien handelde hij in een vlaag van waanzin? We hebben allemaal woedeaanvallen, maar ik denk dat je stopt wanneer je bloed ziet, 59 steekwonden? Wat ging er door zijn hoofd," vraagt ze zich af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team