Zoeken

Tragische dood van Abdelkrim: een verbroken levensverhaal

17 januari 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Marokkaanse ambassade in Bulgarije heeft zich ontfermd over de zaak van Abdelkrim Abdel Sadek, een Marokkaanse burger die twee weken vermist was voordat hij dood werd aangetroffen in Bulgarije. Abdelkrim kwam oorspronkelijk uit Er-Rteb in de regio Errachidia.

Volgens de beschikbare informatie kwam Abdelkrim om het leven in een bos in Bulgarije tijdens zijn poging om illegaal naar Italië te reizen. De familie van het slachtoffer heeft de Marokkaanse autoriteiten om hulp verzocht zodat zijn lichaam naar Marokko kan worden gerepatrieerd om er te worden begraven. De ambassade in Bulgarije was in staat om het lichaam te lokaliseren in Kustendil en bevestigde zijn identiteit. De details voor zijn repatriëring zijn nog niet bekend.

Lees ook: Marokkanen vastgehouden in Bulgarije

De tragische dood van Abdelkrim is een herinnering aan de gevaren waarmee Marokkanen worden geconfronteerd die proberen te emigreren via de zee tussen Marokko en Europa of via Turkije en Oost-Europa.

Lees ook: België: minderjarige Marokkaanse migranten vertellen over leven op straat

Het is een triest verhaal van een jongeman die alles op het spel zette voor een beter leven, maar uiteindelijk het leven verloor. Het is een oproep aan de Marokkaanse overheid en de Europese landen om meer te doen om deze situatie aan te pakken en de veiligheid van deze mensen te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team