Zoeken

Tottenham Hotspur wil Sofyan Amrabat contracteren

13 december 2022 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Sofyan Amrabat, die momenteel voor Fiorentina speelt, zou naar Tottenham Hotspur kunnen verhuizen. De Engelse club wil zijn middenveld opnieuw versterken.

Sofyan Amrabat is momenteel in Qatar met de Atlas Leeuwen. Hierdoor komt hij in het vizier van verschillende Europese clubs, waaronder Tottenham Hotspur. Hij was één van de hoofdrolspelers in de historische kwalificatie van Marokko. Zijn naam wordt steeds vaker in verband gebracht met Antonio Conte van Spurs om een sterk duo op het middenveld te vormen met de Uruguayaan Rodrigo Betancourt.

Lees ook: Nordin Amrabat trots op broertje Sofyan

De populariteit van de 26-jarige is met elke wedstrijd van Marokko op het WK omhooggeschoten. Sofyan Amrabat is een belangrijk onderdeel van de ploeg van Walid Regregui en wordt beschouwd als een van de beste spelers van het wereldkampioenschap. Volgens sommige deskundigen zou Tottenham Hotspur van hem hun nieuwe Luka Modric (2008-2012) kunnen maken. Ondanks zijn leeftijd maakt Modric nog steeds furore.

Een kleine vergelijking van de cijfers van de twee mannen laat zien dat hun prestaties verrassend veel op elkaar lijken. De Marokkaan won 52,94% van zijn duels op de grond, terwijl Modric er 54,41% won. Wat betreft balwinst in 90 minuten, komt Amrabat op 7,7 en de Kroatische veteraan op 7,3, wat bewijst dat ze het spel kunnen openen en afmaken.

Lees ook: Tottenham Hotspur geeft Hakim Ziyech niet op

Om deze transfer te voltooien, zal Tottenham ongeveer 30 miljoen pond moeten neertellen. Het contract van de Marokkaan bij Fiorentina loopt tot 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team