Zoeken

Yaïr Lapid binnenkort in Marokko?

9 augustus 2022 - 09:40 - Wereld

©

Israëlische functionarissen brengen steeds meer officiële bezoeken aan Marokko. Premier Yaïr Lapid van Israël zal binnenkort een bezoek brengen aan het koninkrijk ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de ondertekening van de Abraham-akkoorden.

Yaïr Lapid, Israëlische premier sinds 1 juli 2022, wil vóór de parlementsverkiezingen die begin november in zijn land gepland zijn, naar Marokko komen om een conferentie van staatshoofden bij te wonen in één van de landen die het vredesakkoord met Israël hebben ondertekend, zo meldt Israel Hayom.

Lees ook: Washington bevestigt opening Marokkaanse ambassade in Israël

De conferentie wordt gehouden naar aanleiding van de viering van de tweede verjaardag van de Abraham-akkoorden, die werd ondertekend door Israël en vier Arabische landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko. Deze top zal verschillen van de Negev-top die in juli door Tel Aviv werd georganiseerd omdat toen enkel de ministers van Buitenlandse Zaken aanwezig waren, aldus het blad.

Lees ook: Bezoek Nasser Bourita aan Israël bevestigd

Indien het bezoek wordt bevestigd, zal het het eerste officiële bezoek van Yaïr Lapid aan Marokko zijn als Israëlische premier. Vóór 1 juli 2022 was hij minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Naftali Bennett. In die hoedanigheid bracht hij in augustus 2021 een eerste officieel bezoek aan Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team