Zoeken

Israël roept ambassadeur in Marokko terug

7 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

Israël heeft David Govrin, het hoofd van zijn verbindingsbureau in Rabat, teruggeroepen nadat er klachten aan het licht waren gekomen over de seksuele intimidatie en uitbuiting van Marokkaanse vrouwen.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat Tel Aviv zijn ambassadeur David Govrin heeft teruggeroepen naar Israël, meldt de Franstalige Joodse website Jforum. De Israëlische diplomaat had zelf een onderzoek ingesteld naar beschuldigingen van seksuele intimidatie en andere onregelmatigheden op het de verbindingskantoor in Rabat.

Lees ook: Israëlische verbindingskantoor in Rabat opgeschud door seksschandaal

Marokko normaliseerde zijn diplomatieke betrekkingen met de Joodse staat in december 2020, in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara. Sindsdien hebben beide partijen zich ingespannen om hun betrekkingen te versterken. Israël heropende zijn vertegenwoordiging in Marokko na 20 gesloten te zijn gebleven. Rabat is van plan zijn verbindingskantoor in Tel Aviv om te vormen tot een ambassade.

Lees ook: "Koning van Marokko gaf opdracht om banden met Israël aan te halen"

Het is nu de vraag of de intimidatie van Marokkaanse vrouwen door Israëlische diplomaten een negatieve impact zal hebben op de betrekkingen tussen de twee landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team