Zoeken

Dankzij Marokko heeft Brussels Airport 81% passagiersverkeer terug

23 november 2022 - 12:00 - Wereld

©

In oktober bereikte het passagiersverkeer op Brussels Airport 81% van dezelfde maand in 2019, vóór de pandemie, mede dankzij het feit dat Marokko één van de tien landen is met de hoogste bestemmingsgraad.

Het verkeer op Brussels Airport bereikte in oktober, met bijna 1,9 miljoen vervoerde passagiers, 81% van het verkeer in dezelfde maand in 2019. "De sterke stijging van het passagiersverkeer in de zomer houdt aan. Dit is de vierde opeenvolgende maand waarin het verkeer 80% van het niveau van vóór de crisis bereikt. Na een scherpe daling tijdens de Covid-crisis zitten de zakenreizen weer in de lift, net als in september. Om wachtrijen op Nederlandse luchthavens te vermijden, wijken Nederlandse reizigers steeds vaker uit naar Brussels Airport in de Belgische hoofdstad, aldus de havenexploitant.

Lees ook: Marokko, populaire bestemming op Brussels Airport

De 10 landen van bestemming achter dit cijfer zijn Spanje, Duitsland, Italië, Turkije, Portugal, de Verenigde Staten en Frankrijk. Griekenland, het Verenigd Koninkrijk en Marokko maken de top-10 compleet. Vooral Turkije en Griekenland presteerden beter dan in oktober 2019 doordat de herfstvakantie eerder begon, aldus het persbericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team