Zoeken

Rusland kondigt visumvrijstelling aan voor burgers van Arabische landen

21 mei 2023 - 17:00 - Wereld

©

Rusland is van plan om burgers van Arabische landen vrij te stellen van visa om het toerisme te stimuleren en de economische samenwerking met deze landen te versterken.

Mikhail Bogdanov, de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken en speciale gezant van de Russische president voor het Midden-Oosten en Afrika, kondigde afgelopen donderdag tijdens het 14e ’Internationale Economisch Forum Rusland-Islamitische Wereld’ in Kazan (800 kilometer ten oosten van Moskou), aan dat Rusland werkt aan de afschaffing van de visumplicht voor onderdanen uit Arabische landen. "Er wordt aan gewerkt. Over het geheel genomen is ons doel om de visumplicht af te schaffen. Dit is zowel voor het toerisme als voor zaken zeer belangrijk," verklaarde hij aan de media, eraan toevoegend dat dezelfde maatregel wordt overwogen voor Aziatische landen zoals Indonesië en Maleisië.

Lees ook: Nederland versoepelt visa voor Marokkanen

"Over het geheel genomen is dit de richting die we op gaan, we hebben al veel vooruitgang geboekt. De samenwerking gaat in deze richting met de Golfstaten. Met onze traditionele partners, Syrië, Irak en Egypte. Er is al veel gedaan. En we verwachten dat er nog meer zal volgen," aldus de Russische bewindsman.

Lees ook: Visa voor VS worden fors duurder

Het ’Internationale Economisch Forum Rusland-Islamitische Wereld’ (Kazan Forum) wordt beschouwd als het belangrijkste platform voor economische samenwerking tussen de Russische Federatie en de landen van de islamitische wereld. In totaal hebben 7210 mensen uit 85 landen en 84 regio’s van de Russische Federatie aan het tweedaagse forum deelgenomen volgens de organisatoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team