Zoeken

Tiznit: spanningen tussen nomaden en boeren lopen hoog op

13 december 2020 - 12:20 - Marokko

©

Net als vorig jaar vechten de nomadische boeren en herders in de buurt van Tiznit een strijd uit over groene graaslanden. Afgelopen weekend liepen de gemoederen zo hoog op dat de lokale autoriteiten moesten ingrijpen.

Met de terugkeer van de regen en de planten die in overvloed uit de grond schieten is het conflict tussen de herders en de boeren in het gebied weer opgelaaid. De herders menen dat zij het recht hebben om hun vee te laten grazen op de "uitgestrekte landen van de goede Heer". De boeren in de buurt van Tiznit zijn er echter niet van gediend dat hun gewassen worden vertrapt door de grazende beesten, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Afgelopen zaterdag is er een mars gehouden ter ondersteuning van de landbouwers, waaraan vrouwen, kinderen en ouderen uit de gemeente Al Maadar Al Kabir deelnamen, evenals gekozen functionarissen en leden van de organisatie Akal.

Hoewel de politieagenten soms moeite hadden om beide partijen uit elkaar te houden, zijn er geen gewonden gevallen. Er is inmiddels, onder leiding van de gouverneur van de provincie, een provinciale commissie opgericht om de begrazing te reguleren en om soortgelijke conflicten in de toekomst te vermijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team