Zoeken

Tientallen gevallen van Deltavariant ontdekt in Marokko

9 juli 2021 - 19:00 - Marokko

©

Sinds een paar weken is de Indiase Deltavariant van het coronavirus ook aanwezig in Marokko. Volgens de minister van Volksgezondheid, Khalid Aït Taleb, zijn er in vier regio’s van het koninkrijk al tientallen besmettingsgevallen met deze nieuwe mutatie van het virus vastgesteld. De minister waarschuwt Marokkanen dat er strengere gezondheidsmaatregelen ingevoerd gaan worden als het aantal besmettingen te hard oploopt.

De waarschuwing van Khalid Aït Taleb komt voort uit het feit dat het aantal besmettingen met het coronavirus in Marokko met meer dan 60% is gestegen. Hij heeft de Marokkaanse bevolking opgeroepen om de gezondheidsregels te blijven respecteren om de verspreiding van de Deltavariant in het koninkrijk een halt toe te roepen.

Lees ook: Succesvolle isolatie Deltavariant-clusters in Casablanca en Kenitra

"Burgers moeten zich aan de beperkende maatregelen houden. Anders zullen we drastische maatregelen moeten gaan nemen", verklaarde de minister aan Marokkaanse media. Van de tientallen besmettingen met nieuwe varianten van het coronavirus die zijn vastgesteld, gaat het in 43 gevallen om een besmetting met de zeer virulente Deltavariant. De virus-mutatie, die voor het eerst is ontdekt in India en aan een wereldwijde opmars bezig is, zou volgens minister Aït Taleb in vier regio’s van het koninkrijk zijn aangetroffen. Hij heeft er niet bij vermeld om welke regio’s het gaat.

De minister noemt de situatie "zeer zorgwekkend". "We wilden de beperkingen versoepelen omdat het een periode is die wordt gekenmerkt door de zomervakantie, de terugkeer van Marokkanen uit het buitenland en de nadering van Eid ul-Adha”, verklaarde minister Aït Taleb. "Gevaccineerde mensen moeten ook weten dat als we geen collectieve immuniteit bereiken, we nog niet veilig zijn voor een mogelijke besmetting: we kunnen drager zijn van het virus en degenen die dat niet zijn besmetten", besloot de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team