Zoeken

Latifa Raafat reageert na veroordeling

24 november 2020 - 09:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Latifa Raafat reageert een dag na haar veroordeling voor de uitvoering van een song zonder voorafgaande toestemming van de begunstigden.

Op haar Instagram Account schrijft Raafat: "Khouyi is één van de liedjes waar ik zeer trots op ben in mijn carrière van zangeres. Het nummer dateert van meer dan een kwart eeuw geleden en het is door dit lied te zingen dat ik in 1985 de titel van beste Marokkaanse zangeres heb gewonnen. Het is geschreven door wijlen Ahmed Taieb Laalej, gecomponeerd door de muzikant Abdelkader Rachdi en geproduceerd door het bedrijf Adwae Al Madina."

Ze sluit af door te zeggen dat het gaat over een nummer waar Marokkanen al tientallen jaren naar luisteren. Vanaf het moment dat ze op een podium gaat staan wordt ze door fans verzocht om het liedje te zingen.

Vorige week veroordeelde de handelsrechtbank van Casablanca de zangeres tot het betaling van 2,41 miljoen dirham en 6000 dirham aan de familie van de componist. Ze hadden een klacht ingediend tegen haar naar aanleiding van de uitvoering van het lied "Khouyi" in het televisieprogramma "Coke Studio" op 2M.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team