Zoeken

Tetouan: leraar verdacht van seksuele intimidatie en pedofilie

12 maart 2022 - 17:00 - Marokko

©

Op het Khadija Lyceum in Tetouan wordt een leraar beschuldigd van het seksueel intimideren van minderjarige leerlingen. Dit is slechts één van de talrijke klachten die het Collectief 490 de afgelopen maanden heeft ontvangen.

Op de Khadija Lyceum in Tetouan wordt een leraar Arabisch ervan verdacht minderjarige leerlingen seksueel te hebben misbruikt. Op dinsdag 8 maart heeft het Collectief 490 bekendgemaakt dat een van de eerstejaarsstudenten van de middelbare school besloten heeft de zaak naar buiten te brengen en een klacht in te dienen bij het parket van Tetouan.

Lees ook: Docent verdacht van misbruik 12-jarig meisje in Tanger

"Een van zijn slachtoffers, die wij begeleiden, heeft vandaag bij het parket van Tetouan klacht ingediend op grond van de artikelen 485 en 487 van het strafwetboek (aanranding van een minderjarige door een persoon die toezicht op hem uitoefent), alsook op grond van artikelen 503-2 (seksueel misbruik van een minderjarige) en 503-1 (intimidatie).", meldt het collectief.

Lees ook: Seriepedofiel opgepakt in Casablanca

"Tot nu toe heeft slechts één studente klacht ingediend. De anderen leven in angst en staan onder grote druk," betreurt het collectief dat uitlegt dat sinds de zaak "seks voor goede cijfers" in Oujda aan het licht is gekomen, steeds meer studentes, hun stilzwijgen doorbreken en naar buiten treden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team