Zoeken

Halilhodzic wil Ziyech niet meer in Marokkaans elftal

17 september 2021 - 18:20 - Sport

©

De spanning tussen Vahid Halilhodzic en Hakim Ziyech blijft hoog, ondanks pogingen om de geschillen tussen de twee mannen op te lossen. De bondscoach is onvermurwbaar en wil Ziyech niet meer in de nationale ploeg, terwijl de Chelsea-middenvelder heeft aangegeven dat hij enkel terugkeert in de nationale ploeg op voorwaarde dat de coach vertrekt.

Geen van de twee strijdende partijen laat ruimte voor bemiddeling. Volgens het dagblad Assabah wil de bondscoach Ziyech niet oproepen voor de dubbele confrontatie tegen Guinee-Bissau, die gepland staat voor 6 en 10 oktober en meetelt voor de 3ᵉ en 4ᵉ kwalificatierondes voor het WK-2022.

Lees ook: Hakim Ziyech dient Vahid Halilhodzic van antwoord

De woordenwisseling tussen de twee mannen begon toen de Frans-Bosnische bondscoach, ter rechtvaardiging van zijn beslissing om Hakim Ziyech niet op te roepen, had gezegd dat het hem tijdens de recente bijeenkomsten aan ernst en betrokkenheid had ontbroken. Vahid vond zijn houding onaanvaardbaar, met name zijn banalisering van het nationale team.

Lees ook: Bondscoach Vahid Halilhodzic kwaad op Ziyech?

Volgens bepaalde media beloofde de baas van de Marokkaanse voetbalbond FRMF de twee mannen te verzoenen, maar volgens het blad staat dit niet meer op de agenda. Fouzi Lekjaa wil de technische en menselijke keuzes van Vahid niet ter discussie stellen, om de voorbereiding van de selectie voor de komende evenementen niet te verstoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team