Zoeken

Marokkanen kennen moeilijke terugkeer naar gastland

6 september 2012 - 16:17 - Marokkanen in het buitenland

©

Meer dan 40.000 Marokkanen in het buitenland hebben vorig weekend Marokko verlaten via de haven Tanger Med, waar ze urenlang moesten wachten om hun papierwerk in orde te maken.

Zaterdag hebben niet minder dan 40 bussen en 2000 voertuigen via Tanger Med getransiteerd, wat een enorme file vormde in een hitte van 30°C.

Degenen die hun papierwerk niet hebben kunnen regelen in de opvangcentra omdat dezen niet voorbereid waren, reden direct door naar Tanger Med, waar ze tot tien uur op de boot moesten wachten.

Een vader afkomstig uit Fez en wonende in Frankrijk vertelde aan onze Franse versie bladi.net, dat hij en zijn hele familie zelfs meer dan tien uur hebben moeten wachten op de boot voor Spanje.

Zondag passeerden 16.000 Marokkanen in het buitenland via Tanger Med, een haven dat officieel in staat is om meer dan 40.000 passagiers per dag te ontvangen.

Tijdens de Marhaba-2012 operatie, werden vele problemen aan de kaak gesteld door de reizigers, namelijk de corruptie en het gebrek aan boten. Dit laatste wordt ontkend door de reders die de Marokkaanse autoriteiten ervan beschuldigen de terugkeerfase slecht te hebben, georganiseerd.

Ondanks dit alles wint Tanger Med in populariteit bij de Marokkanen in het buitenland. Zo kwamen 580.769 reizigers Marokko binnen via Tanger Med tussen 5 juni en 2 september. Tijdens de terugkeerfase waren dat er 424.328, tegen 341.283 in 2011.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team