Zoeken

Mohammed VI onderzoekt klachten Marokkanen uit buitenland

11 augustus 2012 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het onderzoek bevolen door koning Mohammed VI, over klachten van Marokkanen uit het buitenland, heeft geleid tot de arrestatie van twintig ambtenaren.

De twintig politieagenten, rijkswachters en douaneambtenaren, die werkten aan de havens van Tanger, Nador en Al Hoceima, worden beschuldigd van "corruptie en intimidatie op Marokkanen uit het buitenland", aldus een verklaring van het Marokkaans paleis.

Justitie wordt beloofd aan de Marokkaanse onderdanen uit het buitenland, die aan de grensposten van het koninkrijk werden lastiggevallen. Koning Mohammed VI zou persoonlijk het onderzoek onder toezicht houden.

Afgelopen juli hadden Marokkaanse reizigers geklaagd over de corruptie en opvangvoorzieningen in de haven van Tanger Med.

Kwade vakantiegangers vertelden aan onze Franse versie Bladi.net, dat ze best willen geloven in de officiële toespraken, maar dat ze weten dat Marokko veel meer interesse heeft in hun financieel potentieel dan in de toekomst van een gemeenschap van bijna vier miljoen mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team