Zoeken

Honderden Marokkanen blokkeren grens Melilla

25 september 2012 - 12:51 - Marokko

©

Honderden Marokkanen hebben zaterdag aan een protestactie deelgenomen aan de grens met Melilla. De toegang tot de Spaanse enclave werd twee uur lang geblokkeerd. De betogers protesteerden tegen de bezetting van Sebta, Melilla en de Marokkaanse eilanden door Spanje.

De demonstranten, allen leden van de Bevrijdingscomité voor Sebta en Melilla, zwaaiden met vlaggen van Marokko en portretten van Koning Mohammed VI, en riepen Spanje op om de bezette Marokkaanse gebieden te verlaten.

De Marokkaanse politie is niet ingegrepen om de demonstranten uiteen te drijven. Het lukte na een paar uur aan in het buitenland wonende Marokkanen, de activisten te overtuigen de grens vrij te maken naar Melilla, waar zij de boot moesten nemen.

Op dezelfde dag, hebben Marokkaanse autoriteiten een demonstratie verboden tegen de Spaanse bezetting van het eiland Leila in het noorden van Marokko, ook georganiseerd door de Bevrijdingscomité voor Sebta en Melilla.

De beweging plant binnenkort een nieuwe actie buiten het Spaanse consulaat in Tetouan. Andere NGO’s hebben aangekondigd dat ze op 3 oktober, tijdens een meeting van de Hoge commissie Marokko-Spanje, het eiland Badis 3 gingen bestormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team