Zoeken

Corruptie woedt in haven Tanger Med

27 juli 2012 - 18:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel Marokkanen uit het buitenland die via Tanger Med Marokko zijn binnengekomen, klagen over corruptie en prehistorische methodes binnen de haven.

Zo worden Marokkanen die met een minibusje aankomen, onmiddellijk doorverwezen naar donkere hoeken van de haven, zonder water of sanitaire. Daar wordt hen systematisch gevraagd om hun voertuig uit te laden.

Een reiziger vertelt zo dat hem na controle 1500 dirham douanerechten werden gevraagd. De man dat geen dirhams op zak had, werd naar een wisselkantoor binnen de haven gestuurd, waar de wissel buitengewoon duur is. Toen hij de douanerechten wilde betalen, werd hem niet 1500 maar 3000 dirham gevraagd, dit zonder enige document.

Terwijl hij zijn busje wilde laden kwam een douanebeambte hem vertellen dat de parkeerplaatsen waar de auto’s worden gecontroleerd, betalend waren...

Lichte auto’s worden daarentegen naar een andere uitgang doorverwezen, waar de Marokkaanse zenders 2M en Al Aoula regelmatig glimlachende hostessen van de Mohammed V Stichting filmen. Die beelden worden dan gebruikt voor officiële tv-spots gewijd aan het succes van "Marhaba 2012".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team