Zoeken

Coronavirus: ernstig tekort aan medicijnen in ziekenhuis Tetouan

21 november 2020 - 16:20 - Marokko

©

Het ziekenhuis van Tetouan heeft hulp gekregen in de strijd tegen het coronavirus. Er was een ernstig tekort aan medicijnen en medisch personeel. Het hospitaal heeft verschillende geneesmiddelen ontvangen voor de behandeling van covid-patiënten op de intensive care.

Het aangeboden pakket medicijnen is bedoeld voor ernstige zieke patiënten die de dure behandeling vaak niet kunnen betalen, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Het gaat om zeer prijzige antibiotica en bloedverdunners, die tweemaal daags moeten worden toegediend.

Zonder deze medicijnen kan de verslechtering van de toestand van ernstig zieke patiënten, niet worden afgestopt. Nu het aantal besmettingen ook in Tetouan snel oploopt, vreest het ziekenhuis dat er op korte termijn alweer een tekort aan medicijnen zal ontstaan, meldt de krant.

Ook het personeel piept en kraakt onder de zware werklast die er momenteel op hun schouders rust, wat de situatie in het ziekenhuis mogelijk nog complexer zal maken. Volgens de krant is het noodzakelijk om naar alternatieve oplossingen te zoeken om een ramp te voorkomen. Het ziekenhuis is naarstig op zoek naar instanties of personen die hen kunnen ondersteunen in deze precaire situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team