Zoeken

Marokko kampt met een tekort aan zuurstofapparaten

26 december 2020 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft een groot tekort aan zuurstofapparaten. De levens van patiënten met het coronavirus lopen hierdoor gevaar.

De zuurstoftapparaten worden niet alleen in de medische wereld gebruikt, maar ook in vliegtuigen om gebrek aan lucht te compenseren. Door de toename van de vraag naar het medisch apparaat kampt Marokko met een enorm tekort, meldt de weekkrant L’Economiste. Door gebrek aan de machines lopen coronapatiënten in het koninkrijk het risico om geen correcte behandeling te krijgen.

Tevens is het medisch apparatuur duur. "De prijzen voor de zuurstofapparaten zijn gestegen met name voor de zee- en luchtvaart. Deze kunnen tot vijftig procent stijgen,” zegt Anouar Yadini van de Marokkaanse vereniging van medische apparatuur. Hij heeft in april de minister van Gezondheid hierover aangesproken. "De producenten van de apparatuur kunnen de aanvragen niet aan."

Ook is de procedure om zuurstofapparaten te kopen moeilijk. Het is wettelijk bepaald dat de machines moeten voldoen aan bepaalde eisen. Hierdoor is het haast niet mogelijk om de apparaten uit het buitenland te importeren. Yadini suggereert dat de wet moet worden aangepast hiervoor.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team