Zoeken

Covid-19 in Marokko: waarom de besmettingen weer zijn toegenomen

6 oktober 2020 - 11:40 - Marokko

©

Het wordt inmiddels steeds duidelijker waarom het fout gaat met de bestrijding van het coronavirus in Marokko. De voornaamste oorzaken zijn een tekort aan medische apparatuur, medicijnen en medisch personeel.

De drastische maatregelen die Marokko aan het begin van de crisis heeft genomen, trokken nog internationale aandacht. Sommige landen wilden zelfs gebruik maken van de Marokkaanse expertise om de strijd tegen het virus te kunnen winnen. Meer dan zeven maanden na de ontdekking van het eerste geval van Covid-19 worstelt het Koninkrijk echter zelf met deze uitdaging. Dit blijkt uit de heropleving van het aantal besmettingen die de afgelopen weken is waargenomen. Naast de versoepeling van de preventieve maatregelen, liggen er andere oorzaken aan de basis van deze mislukking.

Het tekort aan artsen en verpleegkundigen dateert van enkele jaren voor de Covid-19 pandemie, meldt de krant Al Ahdath al Maghribia. De gezondheidscrisis heeft dit probleem nog groter gemaakt. Volgens statistieken van de minister van Volksgezondheid is er een tekort aan 32.387 artsen en is er behoefte 64.774 extra verpleegsters en gezondheidstechnici.

Het gebrek aan apparatuur en medicijnen in apotheken en gezondheidscentra is het andere grote probleem dat heeft bijgedragen aan de falende bestrijding van het coronavirus in Marokko. Dezelfde media melden dat ook ziekenhuizen worden geconfronteerd met een gebrek aan medische apparatuur, waardoor een groot aantal gezondheidswerkers is geïnfecteerd. Artsen beweren echter dat ze aan het begin van de crisis redelijk goed uitgerust waren.

Volgens de leidinggevenden van het ministerie van Volksgezondheid zijn er verschillende redenen aan te wijzen voor het ontstaan van dit tekort aan medische apparatuur en in het bijzonder aan medicijnen die zijn toegestaan voor de behandeling van Covid-19.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team