Zoeken

Taxi’s vs Indrive: Marokkaanse straten zijn boksring geworden

26 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

De spanningen tussen taxi’s en chauffeurs van Indrive, een populaire Marokkaanse Uber-concurrent, lopen hoog op. De Nationale Coördinatie en het Regionaal Bureau van de Organisatie voor de Mensenrechten en de Verdediging van Vrijheden in Marokko, uiten hun bezorgdheid over de veiligheid van burgers en toeristen.

In een recent communiqué wijzen de organisaties op een video waarin een Indrive-chauffeur wordt belaagd en aangevallen door een taxichauffeur. Dit incident is slechts het zoveelste in een reeks conflicten tussen de twee groepen. De organisaties dringen aan op een oplossing die de "bestaande geschillen tussen deze twee categorieën van de transportsector" oplost.

Lees ook: Chauffeur InDrive brutaal aangevallen in Casablanca (video)

Verder wordt benadrukt dat ze "de verspreiding van clandestiene praktijken niet aanmoedigen", maar dat ze wel een regulering eisen van de Indrive-sector, die door een groot deel van de Marokkaanse bevolking wordt gewaardeerd. De organisaties hekelen ook het gedrag van sommige taxichauffeurs. Ze wijzen op klachten van burgers over "slechte behandeling" en "controversiële rijgedrag". De slechte staat van sommige taxi’s vormt ook een gevaar voor de veiligheid.

Lees ook: Levensgevaarlijke achtervolging taxi’s en Uber-chauffeur in Casablanca (video)

De organisaties benadrukken dat ze "niet bevooroordeeld" zijn en dat ze "de klachten van de burgers onderzoeken". Ze stellen dat "sommige taxichauffeurs de ’licentie van vertrouwen’ niet verdienen" en dat hun gedrag "niet te tolereren" is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team