Zoeken

Taxichauffeur Mounir helpt non en redt broer

18 februari 2024 - 17:00 - Wereld

©

Een hartverwarmend moment in het Franse Nantes: Mounir Jouad, een taxichauffeur, bracht een non ruim 600 km verderop, naar Toulouse, toen ze haar vlucht miste door een staking van taxichauffeurs. De zuster was op weg om haar broer een nier te doneren.

De staking, gericht tegen de concurrentie van Uber en andere VTC diensten, zorgde voor chaos rond de luchthaven van Nantes. Zuster Jeanne miste hierdoor haar vlucht naar Toulouse. Ze was wanhopig, want haar broer was in het ziekenhuis aan het wachten op haar nier.

Lees ook: Aziz uit Lelystad helpt als "buddy" ex-jeugdgedetineerden

Mounir Jouad, één van de stakende taxichauffeurs, besloot haar te helpen. Hij stelde voor om haar zelf naar Toulouse te rijden, met de steun van zijn collega’s. Ze betaalden samen de benzinekosten.

"Ik ben zonder nadenken naar Toulouse gereden," zei Jouad. "Haar broer lag in de operatiekamer en wachtte op haar nier." De zuster was enorm dankbaar. "Ze zei dat het een wonder was," aldus Jouad. "We wilden laten zien dat niet alle taxichauffeurs egoïstisch zijn. We zijn mensen en we willen mensen helpen. Natuurlijk is geld belangrijk, maar onze eerste missie is om service te bieden."

Lees ook: Hartverwarmend gebaar van Marokkaanse supporters in Ivoorkust (video)

De actie van Jouad en zijn collega’s geeft een positieve wending aan de staking. "Dit soort protestacties zijn niet populair, maar helaas is het soms nodig om gehoord te worden," aldus Jérôme Bernouis, voorzitter van de taxichauffeurs in Loire-Atlantique.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team