Zoeken

Tarik Tissoudali en Ismaël Kandouss in opspraak door pro-Palestijnse band

14 november 2023 - 20:00 - Sport

©

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen Gent en Anderlecht ontstond er opschudding toen de Marokkaanse spelers van Gent, Tarik Tissoudali en Ismaël Kandouss, het veld moesten verlaten vanwege de pro-Palestijnse band die ze onder hun shirts droegen. De banden werden pas een halfuur na de aftrap gezien.

Tissoudali gaf na de wedstrijd toe dat hij niet wist dat het dragen van dergelijke symbolen verboden was. "Ik wist niet dat het verboden was. Hij (de scheidsrechter) zei me dat het niet mocht en daarom heb ik het ook meteen afgedaan." De scheidsrechter merkte de band op tijdens een wissel bij Anderlecht, waarbij Ludwig Augustinsson werd vervangen door Moussa Ndiaye.

Lees ook: Marokkaanse voetballer Ilias Akhomach weigert eerbetoon aan Israël

Ondanks de aanwezigheid van hun Israëlische teamgenoot Omri Gandelman, besloten Tissoudali en Kandouss om de pro-Palestijnse band te dragen. Na het verzoek van de scheidsrechter om deze te verwijderen, gaven de spelers gehoor, hoewel met enige tegenzin.

"Ik ben wel vrij om te doen wat ik wil, maar ik hou me aan wat de ref me zegt te doen. Ik wil gewoon een positieve boodschap brengen. Ik mag doen wat ik wil, denk ik, maar ik hoop vooral dat er ooit vrede komt en hopelijk kunnen ze zo snel mogelijk in vrede en vrijheid leven. Natuurlijk vind ik het spijtig dat ik niet mag doen wat ik wil doen. We leven toch in een vrij land? Ik heb wel eens andere landen gezien wat het wel mocht, maar daar zal ik niets over zeggen," aldus Tissoudali.

Lees ook: Anwar El Ghazi door club ontslagen na steun aan Palestina

De Marokkaanse international noemde het een schending van de vrijheid van meningsuiting. "Ik voelde me niet geïrriteerd, maar het is wel jammer. Het is een beperking van je vrije meningsuiting. Volgens mij mag ik doen wat ik wil doen en dat recht wordt me nu afgepakt en dat voelt vervelend. (...) Dit was een positieve boodschap en ik wilde echt niet provoceren. Iedereen hoopt toch gewoon op een staakt-het-vuren en dat een land vrij kan leven," aldus Tissoudali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team